Asiantuntijat

Timo Latsa

Pitkän linjan opettaja ja kokenut kouluttaja

Olen Savoon eksynyt, vaimon ja pienen kotieläintarhan omaava pohjalaanen, jonka historia opettajana on alkanut vuonna 1994 ja sittemmin opettanut kaikkia peruskoulun luokka-asteita sekä erityisluokkia. Rehtorin vinkkelistä katsellut koulumaailmaa 1,5 vuotta, joten minulla on myös aika kattava kokonaiskuva koulumaailman ongelmista tänä päivänä. 

Tällä hetkellä luokkani on 3-4 EMO-luokka, joka on tarkoitettu lastenpsykiatrisessa avohoidossa oleville lapsille. Oppilaat opiskelevat pääsääntöisesti omassa pienluokassa, mutta mahdollisuuksien mukaan oppilaita integroidaan yleisopetuksen luokkiin. Oppilailla voi kuitenkin olla vaikeita hetkiä ja olemme käytännössä joutuneet harjoittelemaan, kuinka pidämme lasta turvallisesti kiinni, jottei lapsi eikä aikuinen loukkaa itseään.

Välillä haastavasta työstä palaudun mökkeillen, punttisalilla voimaillen sekä pyöräillen omin ja hevosvoimin. Talvisin viihdyn elokuvien parissa niin teatterissa kuin kotonakin.

Timo Latsa

Pitkän linjan opettaja ja kokenut kouluttaja

Olen Savoon eksynyt, vaimon ja pienen kotieläintarhan omaava Pohjanmaalainen, jonka historia opettajana on alkanut vuonna 1994 ja sittemmin opettanut kaikkia peruskoulun luokka-asteita sekä erityisluokkia. Rehtorin vinkkelistä katsellut koulumaailmaa 1,5 vuotta, joten minulla on myös aika kattava kokonaiskuva koulumaailman ongelmista tänä päivänä.

Tällä hetkellä luokkani on 1-2 EMO-luokka, joka on tarkoitettu lastenpsykiatrisessa avohoidossa oleville lapsille. Oppilaat opiskelevat pääsääntöisesti omassa pienluokassa, mutta mahdollisuuksien mukaan oppilaita integroidaan yleisopetuksen luokkiin. Oppilailla voi kuitenkin olla vaikeita hetkiä ja olemme käytännössä joutuneet harjoittelemaan, kuinka pidämme lasta turvallisesti kiinni, jottei lapsi eikä aikuinen loukkaa itseään.

Välillä haastavasta työstä palaudun mökkeillen, punttisalilla voimaillen sekä pyöräillen omin ja hevosvoimin. Talvisin viihdyn elokuvien parissa niin teatterissa kuin kotonakin.

Tällä hetkellä:

Opiskellut:

Työskennellyt:

Ansiot ja kunniamaininnat

AVEKKI-koulutusta ympäri Suomen

AVEKKI – kouluttajakoulutuksen kävin 2006 ja siitä lähtien on tullut satoja reissuja tehtyä ympäri Suomea kouluttaen ihmisiä kohtaamaan aggressiivinen ja väkivaltainen lapsi / nuori. Kuopiossa koulutin valmistuvat koulunkäynninohjaajat vuosittain ja joka vuosi käyn Itä-Suomen yliopistossa kouluttamassa erityisluokanopettajaksi opiskelevia nuoria ja syksystä 2018 lähtien olen kouluttanut myös Jyväskylän yliopistossa.

Latsan tehotiimi

Latsan tehotiimiin valjastetut asiantuntijat tuovat erityisosaamista mm. Terveellisen Huomisen valmennuksiin ja koulutuksiin. Näin Latsa ja tehotiimi yhdessä voivat tarjota laajempaa asiantuntijapalvelua, yksilöllisiä jatkokoulutuksia ja Terveellisen Huomisen PT-palvelua.

Marko Makkonen

Marko Makkonen

Marko Makkonen

Haasteena stressi, ylivireystila tai katkonaiset, lyhyeksi jääneet yöunet?
 
Olen psykofyysinen fysioterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja ja nukkumisergonomian sekä unen huollon asiantuntija. Erityinen mielenkiintoni kohdistuu ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja siihen vaikuttaviin tekijöihin.
 
Hyvinvointikoulutus tarjoaa työkaluja ylivireystilan ja stressin hallintaan, parantaen elämänlaatua. Tavoitteenani on antaa konkreettisia harjoitteita ylivireystilan hallintaan ja stressihormonitasojen laskemiseen. Ohjaan ihmisiä reflektoimaan omia voimavarojaan sekä niitä lisääviä tekijöitä. 95% palautumisesta tapahtuu unen aikana, ja ylivireystila voi vaikuttaa siihen merkittävästi. Nukkumisergonomia ja unenhuolto vaikuttavat myös unenlaatuun, ja olen perehtynyt näihin asiantuntijana.
 
Toivotan kaikille parempaa hyvinvointia ja erityisesti parempaa unta. Jos tämä puhutteli sinua, tervetuloa koulutukseen! Voit vilkaista blogista ajatuksiani tästä linkistä.

Marko vastaa Terveellisen Huomisen univalmennuksesta.

Piia Rautamäki

Piia Rautamäki

Piia Rautamäki

Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi on sekä ammattini puolesta, mutta myös muuten ollut itselleni todella tärkeä ja mielenkiintoinen asia. Haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin arjessa ja löytämään itselle tärkeitä asioita omien arvojen mukaan. Haluan kohdata ihmiset yksilöinä ja auttaa löytämään parhaiten toimivat asiat, ottaen huomioon itse kunkin elämäntilanteet.

Piia vastaa Terveellisen Huomisen ravitsemusvalmennuksesta.