Latsa

Timo Latsa

Pitkän linjan opettaja ja kokenut kouluttaja

Olen Savoon eksynyt, vaimon ja pienen kotieläintarhan omaava pohjalaanen, jonka historia opettajana on alkanut vuonna 1994 ja sittemmin opettanut kaikkia peruskoulun luokka-asteita sekä erityisluokkia. Rehtorin vinkkelistä katsellut koulumaailmaa 1,5 vuotta, joten minulla on myös aika kattava kokonaiskuva koulumaailman ongelmista tänä päivänä. 

Tällä hetkellä luokkani on 3-4 EMO-luokka, joka on tarkoitettu lastenpsykiatrisessa avohoidossa oleville lapsille. Oppilaat opiskelevat pääsääntöisesti omassa pienluokassa, mutta mahdollisuuksien mukaan oppilaita integroidaan yleisopetuksen luokkiin. Oppilailla voi kuitenkin olla vaikeita hetkiä ja olemme käytännössä joutuneet harjoittelemaan, kuinka pidämme lasta turvallisesti kiinni, jottei lapsi eikä aikuinen loukkaa itseään.

Välillä haastavasta työstä palaudun mökkeillen, punttisalilla voimaillen sekä pyöräillen omin ja hevosvoimin. Talvisin viihdyn elokuvien parissa niin teatterissa kuin kotonakin.

Timo Latsa

Pitkän linjan opettaja ja kokenut kouluttaja

Olen Savoon eksynyt, vaimon ja pienen kotieläintarhan omaava Pohjanmaalainen, jonka historia opettajana on alkanut vuonna 1994 ja sittemmin opettanut kaikkia peruskoulun luokka-asteita sekä erityisluokkia. Rehtorin vinkkelistä katsellut koulumaailmaa 1,5 vuotta, joten minulla on myös aika kattava kokonaiskuva koulumaailman ongelmista tänä päivänä.

Tällä hetkellä luokkani on 1-2 EMO-luokka, joka on tarkoitettu lastenpsykiatrisessa avohoidossa oleville lapsille. Oppilaat opiskelevat pääsääntöisesti omassa pienluokassa, mutta mahdollisuuksien mukaan oppilaita integroidaan yleisopetuksen luokkiin. Oppilailla voi kuitenkin olla vaikeita hetkiä ja olemme käytännössä joutuneet harjoittelemaan, kuinka pidämme lasta turvallisesti kiinni, jottei lapsi eikä aikuinen loukkaa itseään.

Välillä haastavasta työstä palaudun mökkeillen, punttisalilla voimaillen sekä pyöräillen omin ja hevosvoimin. Talvisin viihdyn elokuvien parissa niin teatterissa kuin kotonakin.

Tällä hetkellä:

Opiskellut:

Työskennellyt:

Ansiot ja kunniamaininnat

AVEKKI-koulutusta ympäri Suomen

AVEKKI – kouluttajakoulutuksen kävin 2006 ja siitä lähtien on tullut satoja reissuja tehtyä ympäri Suomea kouluttaen ihmisiä kohtaamaan aggressiivinen ja väkivaltainen lapsi / nuori. Kuopiossa koulutin valmistuvat koulunkäynninohjaajat vuosittain ja joka vuosi käyn Itä-Suomen yliopistossa kouluttamassa erityisluokanopettajaksi opiskelevia nuoria ja syksystä 2018 lähtien olen kouluttanut myös Jyväskylän yliopistossa.