Terveellinen Huominen

Terveellinen Huominen

Tämän päivän elämä niin kotona, koulussa kuin duunissa on hyvin hektistä, jolloin oma aika ja itsestä huolehtiminen unohtuu.

Olisiko aika pysähtyä pohtimaan, miten saisit kokonaisuuden haltuun?

Sinä hallitset elämää, ei elämä sinua!

Terveellinen Huominen on viiden kerran kokonaisuus, jossa pohditaan kokonaisvaltaista elämänhallintaa työnohjauksellisin menetelmin – käsitellään elämälle tärkeitä asioita vain ja ainoastaan sinun näkökulmastasi, sinun arkeasi ja jaksamista ajatellen. Ohjauksessa keskitymme erityisesti ruokavalioon, mutta koska terveellinen elämä on kokonaisuus, käymme yhdessä läpi myös mm. uni- ja liikuntatottumuksiasi.

Ei ihmedieettejä, ei tiukkoja kunto-ohjelmia – vaan matalankynnyksen muutoksia, joiden pohjana toimii sinun nykyiset toimintatavat.

Terveellinen Huominen tarjoaa neljää palvelukokonaisuutta, joista voit valita sinulle sopivimman – Yksilöllinen ravintovalmennus, Yksilöllinen hyvinvointikoulutus, ryhmävalmennus sekä ryhmävalmennus PLUS.

Terveellinen Huominen hyvinvointivalmennus

Tulevat ryhmävalmennukset löytyvät materiaalisalkusta sekä tämän sivun alaosasta.

Ruokailu haltuun!

Tuliko kiire aamulla? Venähtikö lounaan aloitus? Arjen kiireessä usein unohtuu hoitaa itseään ja miettiä mitä laittaa suuhunsa. Ruokailuja jää väliin – ruokarytmi on kateissa, tulee liikaa kovia rasvoja, liikaa sitä ja liian vähän tuota.  Paino nousee tai sitten laskee liikaa. Huomaat ettet jaksa viedä päivä loppuun samalla puhdilla. Ruokailu on hukassa, keho ei saa oikeita rakennusaineita ja pahimmillaan pitää jäädä pois duunista, kun ei vaan enää jaksa.

Ravintovalmennuksessa käydään läpi sinun tämänhetkinen tapasi syödä ja tehdään ruokapäiväkirja. Pohdiskellaan ja analysoidaan sinun päivittäinen ruokavaliosi. Keskusteluissa käydään läpi myös sitä, mitkä asiat sinulla on haasteita syömisen suhteen. Pohditaan sinun motivaatiotasi ja tavoitteitasi syömisen ja painonhallinnan suhteen. Tehdään suunnitelmia sen mukaan, mikä on sinun tärkein tavoitteesi. Mietimme yhdessä mitä voisimme muuttaa ruokavaliossasi, tai onko rytmi kohdallaan ruokailussa ja mistä löytää motivaatio muutokseen. Pohjana on sinun nykyinen ruokavaliosi, jota ei laiteta nurinkurin heti alkuunsa. Mietimme yhdessä millaisilla ruokailutottumusten muutoksilla saat enemmän energiaa arkeesi, miten painojojottelu saadaan loppumaan ja pääset lähemmäs terveellistä huomista.

 Tavoitteena on elämän pituinen muutosprosessi ilman ihmedieettejä, ruokailu haltuun – ravinto.

Uni ravinnon tukena

Illalla unen hetkellä päässä pyörii kuluneen päivän tapahtumat sekä seuraavan päivän kiireet, jolloin uni tehokkaasti väistelee tulemistaan. Yön pimeillä hetkillä herätään miettimään vääriä asioita ja uni katoaa. Aamulla huonojen unien jälkeen oravanpyörä jatkaa pyörimistään. Kiire jatkuu, ruokailu ei toimi ja on vaikea keskittyä oleelliseen. Päivä on suorittamista sekä asiasta toiseen juoksemista ja kohta ollaankin taas illassa. Uni on jälleen hukassa ja pitkä yö edessä.

Tapaamisissa perehdytään uneen ja mitä konsteja on ottaa uni haltuun. Uni on yksi kaikista tärkeimpiä asioita ihmisen tasapainoisen elämän pohjalla, se on peruskallio, jonka päälle on hyvä rakentaa. Hyvä ja rauhaisa uni antaa sinulle hyvät askelmerkit uuteen päivään ja sen haasteisiin.

Arkiliikunnasta puhtia päivään

Jatkuva kiire estää usein liikunnan tai ainakin se vähenee ihmisten arjesta todella paljon. Joka paikkaan mennään autolla, kerrosten välit kuljetaan hissillä, ulkoilu jää hyvin vähiin jne. Pääsääntöisesti kaikki syyt liikkumattomuuteen ovat tekosyitä, koska aikaa löytyy aina arkiliikuntaan. Pienillä muutoksilla saa päivään hyvin helposti pientä aktiivisuutta ja liikuntaa, jos vain tahtoa on. Pienet päivän sisällä tehtävät valinnat aktivoivat kehoa ja sitä kautta keho voi paremmin. Autolla ei mennä joka paikkaan, käytetään rappuja, pysäköidään auto kauemmaksi kaupan ovelta, käydään iltakävelyllä jne. Tätä kautta voi syntyä kipinä harrastaa systemaattisempaa liikuntaa, joka ei tarkoita kuitenkaan välttämättä hikipäässä riehumista salilla, hiihtämistä tai juoksemista veren maku suussa tai kova sykkeistä ryhmäliikuntaa.

Koulutuksessa käydään teoriassa läpi hieman liikunnan teoriaa – mitä ja miksi kannattaa tehdä liikunnan suhteen. Tämän jälkeen pohditaan sinun tapaasi liikkua tai olla liikkumatta ja mietitään sitä, miten sen voisi tehdä vielä paremmin ja vielä enempi terveyttä edistäen.

Terveellinen Huominen - palvelut

Yksilöllinen ravintovalmennus

Yksilöllisessä ravintovalmennuksessa kokoamme sinulle sopivan kokonaisuuden, jossa syväpureudumme ruokailutottumuksiisi. Pohdimme keinoja, joilla saat ruokailusi säännölliseksi ja terveelliseksi niin, että se sopii juuri sinun arkeesi ja tarpeisiisi ja tukee terveellistä arkea ja jaksamista.

Pohjana ohjelmalle käytämme sinun nykyisiä ruokailutottumuksia, sillä pienetkin muutokset voivat antaa suuren vaikutuksen kokonaisuuteen, kun niihin kiinnitetään huomiota. Ei ihmedieettejä, vaan pysyvää muutosta.

valmennus sisältää

Yksilöllinen hyvinvointikoulutus

Yksilöllisessä hyvinvointikoulutuksessa keskitymme kokonaisvaltaiseen arkihyvinvointiin, jolloin ravitsemuksen tueksi tulevat myös uni ja liikunta. Tapaamisissa keskustelemme vuorotellen kaikista hyvinvoinnin osa-alueista ja käymme läpi keinot, joilla juuri sinä saat saavutettua tasapainoisen arjen ja jaksat taas paremmin.

Pohjana käytämme nykyisiä tapojasi, joita hiljalleen hienosäätämällä opit uuden rytmin. Ei ihmedieettejä ja radikaaleja ohjelmia, vaan pysyvää muutosta.

koulutus sisältää

Ryhmävalmennuksen osallistujat saavat -20% Terveellisen Huomisen yksilövalmennuksista!

Terveellinen Huominen - ryhmävalmennus

Terveellinen Huominen – ryhmävalmennuksessa tartumme samoihin asioihin kuin hyvinvointikoulutuksessa, mutta ryhmän voimin. Käymme läpi yleisellä tasolla terveellisen ruokailun, unen ja liikunnan merkitystä. Valmennuksen lisäksi sinulla on siis mukana vertaistukiryhmä sekä useampi asiantuntija tukenasi saadaksesi arjen kokonaisuutesi hallintaan!

Terveellinen Huominen – valmennus on viiden kerran kokonaisuus, jossa pohdimme elämänhallintaa työnohjauksellisin menetelmin elämälle ja hyvinvoinnille tärkeiltä osa-alueilta.

Terveellinen Huominen - ryhmävalmennus PLUS

Terveellinen Huominen PLUS – ryhmävalmennuksessa sen lisäksi, että käymme yleisellä tasolla terveellisen ruokailun, unen ja liikunnan merkitystä, kuuluu valmennukseen myös yksilöidyt tarpeet. Jokainen tekee henkilökohtaisen ruokapäiväkirjan, jonka pohjalta suunnittelemme jokaiselle oman ruokavalion. Samoin keskustelemme myös uni- ja liikuntatottumuksista yksilöllisellä tasolla. Ryhmävalmennuksen lisäksi saat henkilökohtaista tukea saadaksesi arjen kokonaisuutesi hallintaan!

Terveellinen Huominen – valmennus on viiden kerran kokonaisuus, jossa pohdimme elämänhallintaa työnohjauksellisin menetelmin elämälle ja hyvinvoinnille tärkeiltä osa-alueilta.

Ryhmävalmennukset nyt kesähintaan! Ryhmävalmennus 169€/hlö ja ryhmävalmennus PLUS 199€/hlö

Terveellinen Huominen - kurssisisältö

Ensimmäinen tapaaminen : UNI

Pohditaan tämänhetkistä tilannetta unen määrästä ja laadusta sekä unen haasteita. Käydään läpi unen teoriaa, sen vaikutusta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja pohditaan, miten otan unen haltuun.

Toinen tapaaminen : Resilienssi (kyky kohdata vastoinkäymiset)

Tuumaillaan viime kerran aihetta, eli unta. Miten unen kanssa on pärjätty ja, onko unen määrä lisääntynyt?

Päivän aikana kohdattaviin vastoinkäymisiin ei aina löydy konsteja. Tätä kautta ärtymys saattaa lisääntyä, adrenaliini nousee, mieli menee jumiin ja tulee pystymättömyyden tunne. Tämän kerran tarkoitus on etsiä itselle sopivia konsteja kohdata vastoinkäymisiä. Mietitään, miten sinä voisit parantaa omaa resilienssiä. Pyritään löytämään konsteja stressin käsittelemiseen ja säätelemiseen. Tätä kautta saadaan myös seuraavan yön uni parempaan balanssiin.

Kolmas & neljäs tapaaminen : Ravinto ja liikunta

Elämän oravanpyörässä ruokailu saattaa muuttua epäsäännölliseksi ja muutenkin epäterveelliseksi. Kiireessä ruokailu jää helposti kokonaan välistä tai ruokailut korvataan jonkin sortin pikaruualla. Tällä kerralla käydään ruokailun ja ruoka-aineiden perusasiaa läpi sekä etsitään sopiva ja säännöllinen ruokailurytmi. Pohditaan, miten voisi saavuttaa ruokailun kautta parempaa jaksamista päivää siten, että verensokeri ei sukeltele. Keskustellaan myös liikunnasta ja siitä, miten arkiliikuntaa saisi lisättyä päivään, minkä kautta myös oma jaksaminen löytää uusia tasoja. 

Näillä kerroilla tehdään jokaisella oma ruokapäiväkirja, jonka perusteella tarvittaessa rempataan ruokarytmiä ja aterioiden sisältöä.

Viides tapaaminen : Loppukeskustelu ja yhteenveto

Työnohjaksellista keskustelua siitä miten uni, ravinto, liikunta ja resilienssi ovat löytäneet tien omaan elämään. Vapaata keskustelua aiheista, joita ollaan ryhmässä työstetty ja tukevaa keskustelua uusien tapojen ylläpitämiseksi.

Sinä hallitset elämää, ei elämä sinua!

Tervetuloa Terveellinen Huominen!

Kesän ryhmävalmennus starttaa viikolla 26!

Kesän ryhmävalmennus starttaa Kuopiossa juhannuksen jälkeen – ilmoittaudu siis mukaan! Ensimmäisen kokoontumisen paikka ja ajankohta tarkentuu lähempänä.

Ryhmä toteutuu, kun saadaan 6 osallistujaa. Sitovat ilmoittautumiset 17.6. mennessä yhteystietolomakkeella tai suoraan sähköpostilla timo@latsa.fi. 

Valmennuksessa tehdään katsaus ruokavalioon, liikuntaan ja unenlaatuun sekä niiden vaikutukseen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Valmentajaan voit tutustua tästä linkistä.

Heräsikö kysymyksiä valmennuksesta? Älä epäröi ottaa yhteyttä, vastaamme kysymyksiin mielellämme

Terveellinen Huominen