Terveellinen Huominen

Terveellinen Huominen

Tämän päivän elämä niin kotona, koulussa kuin duunissa on hyvin hektistä, jolloin oma aika ja itsestä huolehtiminen unohtuu.

Olisiko aika pysähtyä pohtimaan, miten saisit kokonaisuuden haltuun?

Sinä hallitset elämää, ei elämä sinua.

Terveellinen Huominen on viiden kerran työnohjauksellinen kokonaisuus, jossa käsitellään elämälle tärkeitä asioita vain ja ainoastaan sinun näkökulmastasi, sinun arkeasi ja jaksamista ajatellen. Terveellinen Huominen ohjauksessa keskitymme erityisesti ruokavalioon, mutta koska terveellinen elämä on kokonaisuus, käymme yhdessä läpi myös mm. uni- ja liikuntatottumuksiasi.

terveellinen ruokavalio

Ruokailu haltuun!

Tuliko kiire aamulla? Venähtikö lounaan aloitus? Arjen kiireessä usein unohtuu hoitaa itseään ja miettiä mitä laittaa suuhunsa. Ruokailuja jää väliin – ruokarytmi on kateissa, tulee liikaa kovia rasvoja, liikaa sitä ja liian vähän tuota.  Paino nousee tai sitten laskee liikaa. Huomaat ettet jaksa viedä päivä loppuun samalla puhdilla. Ruokailu on hukassa, keho ei saa oikeita rakennusaineita ja pahimmillaan pitää jäädä pois duunista, kun ei vaan enää jaksa.

Ravintovalmennuksessa käydään läpi sinun tämänhetkinen tapasi syödä ja tehdään ruokapäiväkirja. Pohdiskellaan ja analysoidaan sinun päivittäinen ruokavaliosi. Keskusteluissa käydään läpi myös sitä, mitkä asiat sinulla on haasteita syömisen suhteen. Pohditaan sinun motivaatiotasi ja tavoitteitasi syömisen ja painonhallinnan suhteen. Tehdään suunnitelmia sen mukaan, mikä on sinun tärkein tavoitteesi. Mietimme yhdessä mitä voisimme muuttaa ruokavaliossasi, tai onko rytmi kohdallaan ruokailussa ja mistä löytää motivaatio muutokseen. Pohjana on sinun nykyinen ruokavaliosi, jota ei laiteta nurinkurin heti alkuunsa. Mietimme yhdessä millaisilla ruokailutottumusten muutoksilla saat enemmän energiaa arkeesi, miten painojojottelu saadaan loppumaan ja pääset lähemmäs terveellistä huomista.

 Tavoitteena on elämän pituinen muutosprosessi ilman ihmedieettejä, ruokailu haltuun – ravinto.

Uni ravinnon tukena

Illalla unen hetkellä päässä pyörii kuluneen päivän tapahtumat sekä seuraavan päivän kiireet, jolloin uni tehokkaasti väistelee tulemistaan. Yön pimeillä hetkillä herätään miettimään vääriä asioita ja uni katoaa. Aamulla huonojen unien jälkeen oravanpyörä jatkaa pyörimistään. Kiire jatkuu, ruokailu ei toimi ja on vaikea keskittyä oleelliseen. Päivä on suorittamista sekä asiasta toiseen juoksemista ja kohta ollaankin taas illassa. Uni on jälleen hukassa ja pitkä yö edessä.

Tapaamisissa perehdytään uneen ja mitä konsteja on ottaa uni haltuun. Uni on yksi kaikista tärkeimpiä asioita ihmisen tasapainoisen elämän pohjalla, se on peruskallio, jonka päälle on hyvä rakentaa. Hyvä ja rauhaisa uni antaa sinulle hyvät askelmerkit uuteen päivään ja sen haasteisiin.